Online instructie

Download hier onze DHZ online instructie

Heeft u vragen, twijfelt u dan niet en bel ons tussen.
Bel 020 3420404 op kantoor uren van 08.30 – 17.00 uur.
Van 17.00 – 20.00 uur kunt u bellen met 06 13470248

 

Heb je nog
vragen?

klik en stel je vraag.

Hoe zit het met omgevingstemperatuur en vocht?

De geleverde producten kunnen alleen worden aangebracht, als de omstandigheden dat toe laten. De ruimte waarin de vloer zich bevind moet wind- en waterdicht te zijn. De temperatuur van de vloer is minimaal 10C en de temperatuur van de lucht minimaal 15C. Relative luchtvochtigheid (Rv) maximaal 80%. Omdat de verwerkingstijd van de producten temperatuur afhankelijk is, mag de ondergrond niet warmer zijn dan 22C en de luchttemperatuur maximaal 25C. Cement-gebonden ondergronden mogen maximaal 4% vocht bevatten. Nieuwe cement-gebonden vloeren zullen onder normale omstandigheden na 28 dagen voldoende droog zijn om te worden afgewerkt met de geleverde producten. Bij cement dekvloeren met een dikte >40mm kan dit langer duren. Gips-gebonden ondergronden (“anhydriet”) mogen maximaal 0,5% vocht bevatten om te kunnen worden afgewerkt met de geleverde producten. Deze moeten dus langer te drogen, voor de gietvloer kan worden aangebracht.

Ik weet het niet zeker

Bij twijfel geen product aanbrengen en contact opnemen met DHZ vloer.

Is mijn vloer droog genoeg?

Door het afplakken van een deel van de vloer met damp-dichte folie kunt u restvocht in de vloer aantonen.als zich na 12 uur geen condens heeft gevormd op de folie, is uw vloer droog genoeg om te worden af gewerkt. Bij twijfel geen product aanbrengen en contact opnemen met DHZ vloer.

Welke schuurmachine ?

Kleinere vloeren (tot c.a. 40m2) kunt u prima schuren met een handschuurmachine. Gebruik schuurpapier korrel 80 van een goede kwaliteit. Voor grotere vloeren is het handiger om een roterende vloerschuurmachine te huren. U kunt het schuurpapier (korrel 80) bij de verhuurder kopen. Reken op een verbruik van 1 vel per 100 m2 en neem wat extra mee. Wat u niet gebruikt kunt u kosteloos terug geven als u de machine terug komt brengen. (bij Boels) http://www.boels.nl/huren/steen-betonbewerken/schuren/roterende-vloerschuurmachine

Welk schuurpapier?

Alleen goede kwaliteit schuurpapier voldoet, kunsthars en cement zijn hard en taai waardoor schuurpapier snel slijt

Welke stofzuiger?

U kunt hiervoor uw eigen huishoudstofzuiger gebruiken. Zorgt u er wel voor dat de zuigkracht optimaal is (lege stofzak en schoon filter). Een schone vloer is de basis voor een mooi en sterk hechtend resultaat.

Ik heb een tegelvloer als ondergrond, wat nu?

Bestaande tegelvloeren moeten goed worden ontvet voordat u gaat schuren/slijpen. Dit bereikt u door de vloer te reinigen met de juiste reiniger. Deze heeft Ph 10 of Ph 11. Deze reinigers zijn agressief, dus houdt u goed aan de gebruiks- en veiligheidsvoorschriften. De vloer na reiniging goed naspoelen met water en een dag laten drogen. Vloertegels zijn vaak te hard en glad om goed op te kunnen hechten. Daarom moet het oppervlak van de tegels eerst worden opgeruwd. Dit lukt vrij eenvoudig met een diamantslijpmachine voor beton. www.boels.nl

Wat doe ik met gaatjes en scheurtjes in de vloer?

Ondiepe (max 10mm) en kleine (max 5cm2) gaatjes dient u uit te vullen met polyester plamuur. Smalle (max 2mm) scheuren eveneens. Krab de beschadigingen goed schoon en maak ze stofvrij. Breng de plamuur aan. Na uitharding goed vlakschuren. Houdt er rekening mee, dat een scheur zich na verloop van tijd kan gaan aftekenen in de vloerafwerking. Dit wordt veroorzaakt door werking van de ondergrond en is niet te voorkomen. Diepere gaten dient u uit te vullen met epoxy mortel. Krab het (de) gat(en) goed schoon en maak ze stofvrij. Maak de mortel aan volgens de gebruiksaanwijzing en breng het aan in het gat. Druk de mortel stevig aan met uw spaan en werk de reparatie vlak af. Mortel is na uitharding moeilijk vlak te schuren. Brede scheuren zijn over het algemeen het gevolg van continue werking van de constructie. Om te voorkomen dat de door u aangebrachte gietvloer hier gaat scheuren moet de vloer hier worden gedilateerd. Dit valt buiten de mogelijkheden van de gemiddelde doe het zelver, we helpen u er graag mee.

Wat doe ik met kieren en naden?

De geleverde gietvloer vloeit ongeveer zo goed als yoghurt. Dat betekend, dat ze na het aanbrengen zal weglopen door kieren en naden. Op die plaatsen wordt de afwerking dan te dun en er kunnen lelijke vloeisporen ontstaan. U dient dit te voorkomen door alle naden en kieren af te kitten. Neem hiervoor een overschilderbare kit en breng deze bij voorkeur zo aan, dat de kit voeg volledig door de gietvloer zal worden bedekt.

Welke Persoonlijke Beveiligings Middelen moet ik gebruiken?

Vloeistofdichte werk handschoenen die voldoende soepel zijn. Gebruik de juiste maat. – Een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen tijdens het slijpen- Kniebeschermers, werken aan uw vloer gaat het best als u op uw knieën zit. Om dit langere tijd vol te kunnen houden hebt u kniebeschermers nodig – Gehoorbescherming tijdens het slijpen – Stofmasker klasse 2 tijdens het slijpen

Wat doe ik met smeer en vet plekken?

Op vet en olie kunnen de geleverde producten niet hechten. Als er vet en/of olie in uw vloer getrokken is, dient u de vloer ter plaatse weg te slijpen met een betonslijpmachine. Vervolgend de ontstane gaten uitvullen met epoxy mortel www.boels.nl

Hoe meng ik de lak?

Een gewone 220V boormachine is voldoende om de mengspiraal aan te drijven.De geleverde producten bestaan telkens uit een hars (A) en een bijpassende harder (B). Deze moeten grondig worden gemengd. Hiervoor gebruikt u een mengspiraal in combinatie met een 220V boormachine.Doe uw handschoenen aan en zet uw veiligheidsbril op. Giet component B bij component A in het blik. Schenk vooral rustig uit, zodat u niet morst. Meng 1 set per keer. De geleverde materialen hebben een maximale verwerkingstijd van 15 minuten. Als u teveel ineens aanmaakt krijgt u het niet op tijd verwerkt.Bedenk dat u van de vloer af moet kunnen komen zonder door het verse werk te moeten lopen. Dat betekend dat u zichzelf niet moet “opsluiten” in een hoek. Daarom kunt u het beste beginnen bij de muur, die recht tegenover een deur ligt. Zorg er voor, dat u de vloer achter deze deur goed afdekt zodat u deze niet besmeurd.

Hoe breng ik de lak aan?

Zorg er voor dat de vloer volledig schoon is, en loop er niet meer met je schoenen op.Schuur kleine pukkeltjes, vliegjes e.d. glad. Kleine pukkeltjes e.d. kunt u met de hand en 120 korrel schuurpapier vlak schuren. Dit zal onzichtbaar zijn in het eindresultaat Haal het schuursel zorgvuldig weg.Breng de lak langs de kanten aan met een kwast. Rol onmiddellijk na aanbrengen door met de 10cm roller. Dit gaat het handigste, als je een stuk karton van 50cm x 50 cm gebruikt om telkens het materiaal, de kwast en de roller op te kunnen leggen, zonder dat je op de vloer knoeit. Het is van belang, dat de lak die u langs de kanten aanbrengt, nog nat is als u begint met het aanbrengen van de lak op het grote vlak. U moet “nat in nat” aansluiten. Daarom kunt u grotere ruimten beter met 2 man afwerken. Giet een rilletje van c.a. 5 cm breed uit over de vloer, parallel aan de muur en 1 meter uit de kant. Rol haaks op het rilletje de lak uit. Werk telkens in vakken van 2m x 2m. Door in vakken te werken zorg je er voor, dat u de lak nogmaals haaks kunt doorrollen. Zorg er voor dat de vakken “nat in nat” op elkaar aansluiten.De hele vloer dient goed “nat” te zijn, zonder dat er plas vorming.

Waar moet ik de mengplek maken?

De plek waar u uw materialen gaat aanmaken dient u wel overwogen te kiezen. Bij voorkeur niet op de af te werken vloer, om te voorkomen dat u tijdens het aanbrengen van uw vloer de mengplek moet verplaatsen. Op de mengplek moet u het materiaal, maar ook de lege blikken en ander “nat” afval veilig kunnen laten staan. De mengplek dien zo dicht mogelijk bij de af te werken vloer te zijn.

Waarom moet ik een mengplek maken?

Een kunststof vloer aanbrengen zonder te knoeien is een illusie. U hebt dus een plek nodig waar u kunt knoeien. Daarom moet u een op de plek waar u de materialen wilt gaan mengen, een zo groot mogelijk stuk van de vloer afplakken met stevig zeil. Afschermen van de wanden rond de mengplek is ook een goed idee.

Hoe meng ik de primer ?

Een gewone 220V boormachine is voldoende om de mengspiraal aan te drijven.De geleverde producten bestaan telkens uit een hars (A) en een bijpassende harder (B). Deze moeten grondig worden gemengd. Hiervoor gebruikt u een mengspiraal in combinatie met een 220V boormachine.Doe uw handschoenen aan en zet uw veiligheidsbril op. Giet component B bij component A in het blik. Schenk vooral rustig uit, zodat u niet morst. Meng 1 set per keer. De geleverde materialen hebben een maximale verwerkingstijd van 15 minuten. Als u teveel ineens aanmaakt krijgt u het niet op tijd verwerkt.Bedenk dat u van de vloer af moet kunnen komen zonder door het verse werk te moeten lopen. Dat betekend dat u zichzelf niet moet “opsluiten” in een hoek. Daarom kunt u het beste beginnen bij de muur, die recht tegenover een deur ligt. Zorg er voor, dat u de vloer achter deze deur goed afdekt zodat u deze niet besmeurd.

Hoe breng ik de primer aan?

Breng de primer met de kwast aan langs de wanden en eventuele obstakels. Als je alle kanten en obstakels hebt gehad, giet dan een rilletje van c.a. 2 cm breed uit over de vloer. Begin parallel aan de muur en 1 meter uit de kant.Na het uitgooien van het rilletje plaatst je de roller in de lengterichting en in het midden van de ril en beweegt de roller vanuit het midden naar de wand. Stop voor de wand en ga terug naar het midden. Plaats de roller weer midden in de ril en rol na naar de andere kant uit. Vervolgens plaats je de roller haaks op de ril en rolt de ril uit. Als de ril is uitgerold giet je een nieuwe ril uit, evenwijdig aan de vorige en rolt deze op de zelfde manier uit. Je herhaalt dit tot u de hele vloer goed hebt geraakt. Als je klaar bent kun je de roller van de beugel halen, de roller is volledig verzadigd met epoxy. Dit is dus een vies karweitje met een grote kans op geknoei. U kunt ook besluiten om roller en beugel samen weg te gooien.Doe als allerlaatste je handschoenen uit.

Hoe breng ik de schraplaag aan?

De schraplaag breng je met een vlakke spaan aan. Ook langs de kanten gebruik je de spaan. Alleen op moeilijk bereikbare plaatsen kun je een kwast gebruiken.Giet een rilletje van c.a. 4 cm breed uit over de vloer, parallel aan de muur en 10 cm uit de kant.Houdt de spaan schuin naar je toe, c.a. 45 grd ten opzichte van de vloer.Spaan de uitgegoten massa uit over de vloer. Druk zo hard op de spaan, dat u een licht schrapend geluid hoort. U ziet nu dat het materiaal gelijkmatig wordt verdeeld, waarbij kleine gaatjes en oneffenheden worden uitgevuld.Vermijdt dat je rillen maakt. Deze tekenen zich later af en zijn dan zichtbaar in het eindresultaat.

Hoe meng ik de schraplaag?

Een gewone 220V boormachine is voldoende om de mengspiraal aan te drijven.De geleverde producten bestaan telkens uit een hars (A) en een bijpassende harder (B). Deze moeten grondig worden gemengd. Hiervoor gebruikt u een mengspiraal in combinatie met een 220V boormachine.Doe uw handschoenen aan en zet uw veiligheidsbril op. Giet component B bij component A in het blik. Schenk vooral rustig uit, zodat u niet morst. Meng 1 set per keer. De geleverde materialen hebben een maximale verwerkingstijd van 15 minuten. Als u teveel ineens aanmaakt krijgt u het niet op tijd verwerkt.Bedenk dat u van de vloer af moet kunnen komen zonder door het verse werk te moeten lopen. Dat betekend dat u zichzelf niet moet “opsluiten” in een hoek. Daarom kunt u het beste beginnen bij de muur, die recht tegenover een deur ligt. Zorg er voor, dat u de vloer achter deze deur goed afdekt zodat u deze niet besmeurd.

Hoe meng ik de gietvloer?

Een gewone 220V boormachine is voldoende om de mengspiraal aan te drijven.De geleverde producten bestaan telkens uit een hars (A) en een bijpassende harder (B). Deze moeten grondig worden gemengd. Hiervoor gebruikt u een mengspiraal in combinatie met een 220V boormachine.Doe uw handschoenen aan en zet uw veiligheidsbril op. Giet component B bij component A in het blik. Schenk vooral rustig uit, zodat u niet morst. Meng 1 set per keer. De geleverde materialen hebben een maximale verwerkingstijd van 15 minuten. Als u teveel ineens aanmaakt krijgt u het niet op tijd verwerkt.Bedenk dat u van de vloer af moet kunnen komen zonder door het verse werk te moeten lopen. Dat betekend dat u zichzelf niet moet “opsluiten” in een hoek. Daarom kunt u het beste beginnen bij de muur, die recht tegenover een deur ligt. Zorg er voor, dat u de vloer achter deze deur goed afdekt zodat u deze niet besmeurd.!! Je begint met het mengen van de gietvloer op de zelfde wijze als bij het mengen van de schrap. Maar, nadat je de hars en de harder een minuut lang goed hebt gemengd, giet je het mengsel over in een schone emmer. Dan meng je nogmaals een minuut. Zo voorkom je zachte plekken in het eindresultaat !!

Hoe breng ik de gietvloer aan?

Giet een ril van c.a. 10 cm breed uit over de vloer, parallel aan de muur en 5 cm uit de kant.De getande spaan houdt u recht op, dus haaks op de vloer. De getande spaan moet de vloer wel raken, maar ook niet meer dan dat. Zorg voor een goede verdeling, voorkom dikke en dunne plekken

Doe het zelf of met een beetje hulp van onze vloer-regisseur.

Bij DHZ-Vloeren heeft u volledige vrijheid. U kunt ervoor kiezen om zelf de vloer te gieten, maar mocht u toch twijfels krijgen dan kan de gietvloer-regisseur uitkomst bieden. Hij begeleid u stap voor stap in het proces. Uiteindelijk bestaat er ook nog de keuze om het de professional te laten doen.

Stap 1:

Introductie DHZ vloeren

Stap 2:

Het aanbrengen van de DHZ gietvloer primer

Stap 3:

Het aanbrengen van DHZ vloeren schraplaag

Stap 4:

Het aanbrengen van de DHZ vloeren MONO gietvloer

Stap 5:

Het aflakken van de DHZ gietvloer